Wil jij meewerken aan onderzoek van de Universiteit Utrecht? Dat kan. Zonder deelnemers kunnen wetenschappers geen onderzoek doen. Je helpt niet alleen met het onderzoek van de Universiteit Utrecht, het is ook nog eens leuk en leerzaam.
Hieronder vind je een overzicht van lopend onderzoek van de Universiteit Utrecht. Klik op het onderzoek om meer te lezen en om deel te nemen.
Corona: wat betekent het voor jongeren?
Jongeren die normaliter elke dag naar school gaan en allerlei activiteiten buiten school hebben (bijv. sporten, uitgaan, contact met leeftijdgenoten) hebben te maken met maatregelen die dat lastiger maken. Om te kijken hoe jongeren hiermee omgaan heeft de Universiteit Utrecht het #BlijfThuis-onderzoek opgezet.
Meer informatie en deelnemen…
Gezinsrelaties en ontwikkeling
In deze studie wordt de samenhang onderzocht tussen de thuissituatie (gezinsrelaties, opvoeding, relatie tussen de ouders en materiele omstandigheden), persoonlijkheid van het kind en het functioneren van ouders en kinderen in gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar, specifiek in tijden van Corona.
Meer informatie en deelnemen…
Digital Youth | Scholen
Scholen worstelen vaak met de vraag hoe om te gaan met het gebruik van de telefoon onder schooltijd en hoe jongeren media wijs te maken zodat ze op een verstandige manier en zonder problemen online kunnen gaan. Werk mee aan het onderzoek en ontvang een schoolrapport met data.
Meer informatie en deelnemen…
StayFine | Werken aan herstel na angst en depressie
Meer dan één op de vijf jongeren krijgt te maken met angst of depressie. Hiervan krijgen ongeveer drie op de vijf herstelde jongeren opnieuw angst of depressieve klachten. De gratis StayFine app richt zich op het voorkomen van een terugval door middel van monitoring en modules. Deze app bevindt zich momenteel in de testfase, dus we zijn op zoek naar jongeren die ons willen helpen kijken of de app werkt.
Meer informatie en deelnemen…
Becoming me
In het “Becoming Me” onderzoek willen we te weten komen hoe jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar hun eigen identiteit ontwikkelen door middel van de verhalen die ze vertellen over hun leven.
Meer informatie en deelnemen…
De unieke rol van vaders, moeders, en het brein in de opvoeding
Hoe anders is dat nou, het opvoeden van jongens en meisjes in de leeftijd 3 – 6? En welke rol spelen ouders daarin – zijn vaders wel echt zo anders dan moeders?
Meer informatie en deelnemen…