Bereikbaarheid & route

UMU ligt in het centrum van Utrecht en is prima te bereiken met het openbaar vervoer.

Adres:

Lange Nieuwstraat 106

3512 PN Utrecht

030 2538008

Te voet

UMU ligt op circa 20 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station en circa 10 minuten lopen vanaf Station Vaartse Rijn. Volg de bewegwijzering van de VVV in de stad of plan je route via Google Maps.

Met de bus

Bus 2 (ringlijn Museumkwartier) vertrekt vanaf perron A2 aan de centrumzijde van Utrecht Centraal Station en stopt in de Lange Nieuwstraat, bushalte Universiteitsmuseum. Kijk voor de meest actuele routeplanning op U-OV.

Met de auto

Volg de parkeerroute (P) naar parkeergarage Springweg in de Strosteeg. Vanaf deze parkeergarage is het ongeveer 10 minuten lopen naar het museum. Tegen betaling kun je ook op de Lange Nieuwstraat of de Nieuwegracht parkeren. Let wel op dat je binnen de daarvoor bestemde vakken parkeert. Deze vakken zijn te herkennen aan de wit gemarkeerde straattegels. Kijk op de website van de gemeente Utrecht voor een actuele routebeschrijving. Je kunt ook gebruik maken van P+R. Voor € 5,00 parkeer je een hele dag op een P+R-locatie en reis je met het OV heen en weer naar het centrum. Meer informatie hierover vind je hier.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Ook kun je gratis parkeren op parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Hiervoor heb je wel een gehandicaptenparkeervergunning nodig, deze is gratis aan te vragen (ook als je buiten Utrecht woont). Let op! Je mag niet gratis parkeren in parkeergarages of op parkeerplaatsen gereserveerd voor alleen vergunninghouders.

Meer informatie vind je op de website van de Gemeente Utrecht.

Rolstoeltoegangelijkheid 

Het UMU is rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn we hard aan het werk om het museum voor nog meer mensen zo toegankelijk mogelijk te maken.