Het UMU op het water!

Zaterdagavond 15 oktober was het zover, de Museumnacht KIDS! Met twee rondvaartboten voer het UMU over de Gracht en Singel met allerlei activiteiten. De hele avond was drukbezocht, meer dan 650 deelnemers onderzochten enthousiast mee op de boten!


Families bogen zich over verschillende vragen op de onderzoeksboot zoals; Gaat de kegel naar boven of toch naar beneden? Kunnen we twee dingen tegelijk doen? En is het een alles-, vlees- of planteneter? 

Op de onderzoeksboot werden allerlei experimenten gedaan.

Op de andere boot vertelden verschillende wetenschappers van de Universiteit Utrecht over hun onderzoek. Francesca Sangiorgi vertelde over haar reis naar Antarctica. Hoe maak je grondboringen en wat kom je hiermee te weten over het verleden en de toekomst? Matthijs Roobeek en Yaran Kaarsemaker onderzochten samen met families hoe de rondvaartboot nog beter ontworpen kon worden door te kijken naar oplossingen in de natuur. Hierbij verschenen de mooiste ontwerpen op de whiteboards! En Leen Dorsman nam families mee naar vroegere ontdekkingsreizen en vertelde hoe verzamelingen werden opgebouwd. 

Op de wetenschappersboot werden hele interessante verhalen verteld.

Het was een hele geslaagde avond, vol met enthousiaste families, die hiermee een voorproefje kregen op wat je straks in ons vernieuwde UMU kunt doen! 

Terug