Museumnacht Kids Utrecht

Museumnacht Kids Utrecht

Alle nachtbrakers verzamelen! Op zaterdag 15 oktober 2022 openen Utrechtse musea ’s avonds hun deuren tijdens Museumnacht kids Utrecht. Het perfecte uitje voor kleine avonturiers en hun gezin. Ook het Universiteitsmuseum doet mee. ‘Jullie zijn toch gesloten?’, horen we je denken. Lees snel verder!

UMU tijdens Museumnacht

Wij zijn van de partij dit jaar. Niet in ons museumgebouw, maar op het water. Raad je het al? Speciaal voor Museumnacht Kids Utrecht hebben wij een toffe boot geregeld! Stap jij aan boord bij ons varende Universiteitsmuseum?

We gaan op expeditie over de Oude Gracht, samen met onderzoekers van de Universiteit Utrecht. Stap op onze onderzoeksboten en vaar mee met onze onderzoekers; Wat kun je leren van de natuur? Hoe ontdekten mensen vroeger meer over de wereld? Hoe doe je onderzoek op zee? Terwijl je van de ene naar de andere kant van stad vaart, los je zelf allerlei raadsels op en hoor je verhalen van onze onderzoekers. Dus neem je zeebenen mee en stroop je mouwen op voor deze onderzoeks-expeditie op het water.

De UMU-boot vaart tussen Oudegracht aan de Werf 69 (onder Bioscoop Rembrandt) en de Maliebrug (voor het Spoorwegmuseum). Vanaf beide punten vertrekt elke 40 minuten een boot mét een tof programma. Zo kun je onder andere ontdekken wat je kan leren van de natuur of ga je op ontdekkingstocht naar hoe mensen vroeger leefde op een schepen.

Let op: de laatste boten vertrekken om 21.00 uur.

Programma

Het programma bevat een avond vol met coole activiteiten. Er is genoeg te doen: spannende speurtochten, leuke workshops en leerzame rondleidingen. Van 17:00 tot 22:00 kun je de stad en de musea ontdekken op een manier die je niet eerder gezien hebt.

Musea die onder andere ook meedoen zijn: Het Spoorwegmuseum, Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht en Museum Speelklok.

Terug