Kerstvakantie met UMU

Deze kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! Het UMU organiseert namelijk heel veel leuke dingen in de bibliotheken in Utrecht. Zo is er een mini-tentoonstelling in de Bibliotheek Neude en zijn er onderzoeksmiddagen in verschillende andere bibliotheken in Utrecht. Wil je liever de deur niet uit? Snuffel dan eens rond in ons Museum Online. Ga op onderzoek uit met het onderzoeksblad, bekijk filmpjes met echte wetenschappers of knutsel een fossiel.

Schedels en tanden

Wat kun je aan schedels zien? En wat aan tanden? Zien ze er hetzelfde uit, of juist heel anders? En waarom is dat? Onderzoek het zelf in de mini-tentoonstelling van het UMU in de bibliotheek Neude! Je kunt hier terecht van 6 december tot 10 januari. Kijk hier voor meer informatie over openingstijden.

UMU in de bieb

De tanden van onszelf en die van dieren zien er allemaal anders uit. Onderzoek je mee aan echte tanden en schedels? Het UMU is tijdens de kerstvakantie bij vier verschillende bibliotheken in Utrecht. Hier wordt voorgelezen en gaan we op onderzoek! Op dinsdag 27 december zijn we in Bibliotheek Overvecht, op woensdag 28 december in Bibliotheek Zuilen.
Op donderdag 29 december in Bibliotheek Leidsche Rijn en
op vrijdag 30 december in Bibliotheek Kanaleneiland. Je kunt aansluiten om 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur.

Onderzoeken kun je overal!

Ga in de kerstvakantie op onderzoek met het onderzoeksblad van UMU! Wat krijg jij in beweging met lucht? Hoe onderzoek je wat in een dichte doos zit? Waarom gebruiken mensen humor? Download ‘m via de knop hieronder. En in ons Online museum is nog veel meer te vinden. Bijvoorbeeld een quiz, knutselopdrachten, filmpjes en kleurplaten. Zo word je vanzelf een onderzoeker!

Terug